top of page

Innovatie op Maat: Het Simracing F1 Stuur van Bartelds Additive

Het ontwikkelen van een product is een uitdagend proces, maar Tom Bartelds van Bartelds Additive Manufacturing heeft de lat nog hoger gelegd met zijn nieuwste project: het simracing F1 stuur. Wat dit project zo uniek maakt, is dat zowel de prototypes als het uiteindelijke product grotendeels 3D-geprint worden. In deze blogpost willen we graag de voordelen van dit project met je delen en laten zien hoe 3D-printen de weg opent voor innovatie op maat. Let op! Het gaat hier om een vroegprototype en het stuur is nog in ontwikkeling. Er is nog geen concrete datum vastgesteld voor het op de markt komen van.


Flexibiliteit en Minimale Voorraad:


Een van de grote voordelen van 3D-printen is de flexibiliteit die het biedt in termen van productie en voorraadbeheer. Het simracing F1 stuur kan op aanvraag worden geprint, wat betekent dat er geen grote voorraden nodig zijn tijdens de opstartfase. Dit minimaliseert het risico op onverkochte voorraad en verlaagt de kosten die gepaard gaan met voorraadbeheer.


Lagere Instapkosten:

Bartelds Additive Manufacturing 3D printed simracing F1 Steering Wheel

Traditionele productiemethoden, zoals injection molding, vereisen aanzienlijke investeringen in mallen en het opzetten van productielijnen. Met 3D-printen zijn deze hoge instapkosten niet langer een obstakel. Het stelt Bartelds Additive in staat om met relatief lage kosten te starten en geleidelijk op te schalen naarmate de vraag toeneemt. Dit opent de deuren voor startende ondernemers en creatieve geesten om hun ideeën en producten op de markt te brengen.


Maatwerk en Personalisatie:


Met 3D-printen kunnen producten op maat worden gemaakt en aangepast aan de wensen van de klant. Het simracing F1 stuur van Bartelds Additive kan bijvoorbeeld worden aangesloten op verschillende wheelbasesystemen, waardoor het compatibel is met een breed scala aan simulatoren. Dit maatwerk biedt gebruikers de mogelijkheid om een unieke race-ervaring te creëren die past bij hun specifieke behoeften en voorkeuren.


Innovatie en Markttoegang:


Het gebruik van 3D-printen voor het ontwikkelen van het simracing F1 stuur geeft Bartelds Additive een concurrentievoordeel op het gebied van innovatie en markttoegang. Het stelt hen in staat om snel prototypes te produceren, het product te testen en verbeteringen aan te brengen zonder langdurige en kostbare herontwerpen. Dit versnelt het ontwikkelingsproces en stelt hen in staat om sneller in te spelen op de behoeften van de markt.


Conclusie:


Het simracing F1 stuur van Bartelds Additive Manufacturing is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden die 3D-printen biedt in de wereld van productontwikkeling. Door gebruik te maken van 3D-printen kunnen ze flexibel produceren, minimaliseren ze voorraadrisico's en verlagen ze de instapkosten. Bovendien stelt het hen in staat om maatwerk te leveren en een product zoals dit op de markt te brengen zonder een groot startbudget.

Voor meer informatie over dit project of de mogelijkheden voor jouw product, neem contact met ons op. We staan klaar om jouw innovatieve reis te beginnen en je te ondersteunen in de weg naar productie vrijheid.

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page