top of page
PXL_20230307_160045662.PORTRAIT.jpg

Fused Deposition Modeling (FDM)

FDM is een 3D-printtechniek waarbij een verplaatsbare spuitmond een dunne laag thermoplastisch materiaal op elkaar neerlegt waarmee een onderdeel laag voor laag gevormd wordt.

Lage kosten & Systeem felexibiliteit

Het materiaal voor FDM printen, ook wel filament genoemd, is over het algemeen gezien goedkoop en goed beschikbaar. Daarnaast is het voordelig dat er bijna geen voorbereiding of nabewerking nodig is en zo  kan FDM printen soms de kosten van een onderdeel heel ver naarbeneden halen.

Daanaast doordat de machines op afstand gestart kunnen worden is FDM een heel flexible manier om onderdelen te produceren. Binnen 5 minuten van weten kunnen we de printers al draaiend hebben. Dit zorgt er voor dat een systeem zoals P.O.D. (print on demand) heel goed samengaat met FDM printen.
 

De materialen die gebruikt worden bij FDM printen zoals PP, PETG, ABS maar ook filament zoals Nylon infused hebben algemeen bekende stof eigenschappen en zijn dus erg betrouwbaar in gebruik.

Daarnaast worden vele van deze stoffen al veel gebruikt in het dagelijks leven en hebben ze zichzelf overtijds kunnen bewijzen.

Daarnaast kan er bij FDM printen ook gebruik gemaakt worden van stoffen die brandvertragend zijn, foodsave maar ook laag slijtage stoffen en carbon infused filament. Deze voldoen dan ook aan FAA en FDA keurmerken.

Goed bewezen & gekeurde materialen

PXL_20230313_111159445_edited.jpg
PXL_20221205_092117836 no.jpg

Grote keuze aan materialen & kleuren

FDM 3D printen is in de laatste paar jaar ver ontwikkeld ook in de stoffen die op de markt zijn en de kleuren. Eigenlijk is alles mogelijk van Carbon fiber enforced materialen tot fluoricerende materiaal. 

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag verder

Bel ons of stuur een bericht en verdiep uw kennis.

bottom of page